JCore Alumni: Tom Raaff
Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze
Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze rubriek vertellen ze over hun tijd bij JCore, hun leercurve en de stap naar JDriven, Divotion of Scyon. Deze editie de beurt aan Deniz, inmiddels alweer drie jaar aan de slag bij JDriven.
“Ik werkte al in de detachering, omdat ik graag veel verschillende projecten wilde zien en ervaren om daarvan te leren. Ik wilde niet vastzitten bij één bedrijf. Een recruiter vertelde enthousiast over JCore en ik kende toevallig ook al iemand bij JDriven. Het hele idee van het Fast Track, 36 uur per week bij de klant en 4 uur training, sprak me erg aan. Ik wilde veel leren en had daarom al bewust gekozen voor detachering, maar ik miste nog structuur en diepgang. Dat heb ik in het Fast Track gevonden. Bij mijn vorige werkgever moest ik het vooral zelf uitzoeken, terwijl je dan misschien nog helemaal niet weet wát je niet weet. Tijdens het Fast Track krijg je training van de senior developers van JDriven, die wel weten welke kennis essentieel is. Dat is een groot voordeel.”
“Het ging zeker snel voorbij! De vrijdag voelde vaak al alsof je vrij was. We hadden een hele leuke groep met een goede klik en veel humor. Dus dat was wel een groot pluspunt. In de pauzes lekker tafelvoetballen en regelmatig een board game-avond zorgde ervoor dat we een hechte groep werden. Ik heb ongeveer drie jaar bij dezelfde klant gezeten, Philips Research. Ook daar kreeg ik veel vrijheid om dingen uit te zoeken. Ik liep tegen Functional Programming (FP) aan en heb daar met een enthousiaste collega veel mee geëxperimenteerd.
Qua technische kennis heb ik bij JCore vooral geleerd dat conceptuele kennis van de technologie belangrijk is en je verder gaat helpen in de rest van je carrière. Dat maakt wel het verschil met developers die wel weten hoe ze iets moeten bouwen, maar niet per se waaróm en hóe dat dan werkt. Ik kan nu frameworks bijvoorbeeld sneller doorgronden en zo beter uitleggen waarom iets op een bepaalde manier werkt. Een mooi voorbeeld daarvan is Spring. Ik hoor ook nu nog vaak de term ‘Spring Magic’, omdat dit framework heel veel op de achtergrond doet wat niet iedereen begrijpt. Door mijn tijd bij JCore begrijp ik dat wel.”
“Nee, niet echt eigenlijk. Ik kende al bijna alle JDriven-collega’s omdat we hetzelfde kantoor delen. Tuurlijk, je krijgt een ander aanspreekpunt, maar verder voelt het niet heel ingrijpend. Ik kreeg in mijn laatste jaar bij JCore ook al een buddy vanuit JDriven die mij begeleidde tijdens mijn specialisatie over Functional Programming. Je hebt dat jaar volledige vrijheid in wat je doet. Je kiest zelf waar je je in verdiept en krijgt begeleiding waar nodig.
Uiteindelijk zijn bij JDriven dezelfde dingen mogelijk, maar je moet het wat meer zelf doen. De ruimte om je te ontwikkelen is er nog steeds ruimschoots. Zo ben ik nu met een groepje collega’s nog dieper de FP-wereld in aan het duiken. Het leuke aan deze club is dat iedereen passie heeft voor de technologie. Collega Justus zegt vaak: ‘ik voel me altijd dom hier.’ Zoveel collega’s om je heen die overal wat vanaf weten. Dat zorgt voor een sfeer waarin je zelf ook meer gemotiveerd wordt om te blijven leren.”
Het JCore Fast Track telt inmiddels 15+ alumni. Developers die na drie jaar zijn doorgestroomd naar één van de expertbedrijven binnen ons netwerk. In deze
Niels doorliep het Fast Track en ging aan de slag bij Scyon als security specialist.